Tutkunun Peşinden Koş!

“Nereye gittiğini bilen kişiye yol vermek için, dünya bile bir kenara çekilir.”
(David Starr Jordan)

Nusret Gökçe, Erzurumlu maden işçisi bir babanın 5 çocuğundan biri olarak 1983 yılında yokluk içinde doğar. Henüz 2 yaşındayken ailesi Erzurum ‘dan Darıca ‘ya taşınır. Maddi imkânsızlıklardan dolayı ilkokuldan sonra okulu bırakmak zorunda kalır ve çocuk yaşta çalışma hayatına Bostancı ‘da kasap çırağı olarak başlar. Aynı anda 10 usta ile, bir dakika bile boş durmadan, günde 18 saat, yaklaşık 13 sene boyunca çalışır.

2007 ‘de İstinye Park ‘ta, Günaydın Et Lokantası gibi, Kasap-Restoran konsepti başlayınca bu yeni yaklaşım Nusret Gökçe ‘yi de heyecanlandırır. Ve “Ben bu işi yapmalıyım” der.

Evvela araştırır, bu iş dünyada nerede en iyi yapılıyor?
1. Arjantin (Kesimhaneler)
2. Amerika (Steak House ‘lar)
3. Japonya (En kaliteli yağlı etler)
Hedeflerini kademelendirir ve harekete geçer…

Dil bilmemesine ve parası olmamasına rağmen çekinmez ve 2007 ‘de bir Fransız müşterisinin yardımı ile, parayı zar zor denkleştirip Arjantin ‘e gider. Döndükten sonra kendi deyimi ile elinin kimyası değişmiştir. Türkiye ‘de birkaç gazete ve dergide adı çıkmasına ve tanınmaya başlamasına rağmen, hedeflerine ara vermez ve Amerika hayalini sürdürür.

4 kez reddedildikten sonra 2010 yılında zar zor 3 aylık vize alarak Amerika ‘ya gider. New York ‘un önde gelen 4 restoranında ücret almadan ve kaçak olarak çalışır. Bu süre içerisinde yaptığı bir menü New York Times ‘ta yayınlanır.

Amerika ‘dan döndükten sonra artık iş hayatına atılmaya hazırdır. Eski bir dostu olan Mithat Erdem ile görüşür. Hiç parası yoktur, emeğini koyacaktır. “Adı ne olsun” diye sorar Mithat Erdem, bir kağıda “Nusr-et” diye yazar ve “Yatırımı yap 6 ay sonra sana para sayma makinası alayım.” der. Dediği gibi de olur ve 6 ay içerisinde tüm yatırımı çıkarır, kendi payını ödemiştir.

“Etin suyuna giden adam” Nusret Gökçe, nihayetinde 2009 yılında Ferit Şahenk ile ortaklık kurar. Şimdi sıradaki hedefi Japonya ‘dır. Son hedefini de uygun bir vakitte gerçekleştirmeyi düşünmektedir.

Nusret Gökçe, hayal eden, hayallerini planlayan ve kademelendiren çok güzel bir örnek.

Muhammed Ali ‘nin dediği gibi; “Şampiyonlar salonlardan çıkmaz, içlerinde tutku, hayal ve amaç olan insanlardan çıkar”
Kaynaklar;
http://www.beserhaber.com/guncel/survivor-ascisi-nusret-gokce-kimdir-20-haziran-survivor-all-star-da-yemek-yapan-asci-h11452.html
https://www.youtube.com/watch?v=-b3ZxYkEJpU
https://www.youtube.com/watch?v=zjE9DQVL5_c

Bu yazı Personal Growth içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s